Download als een iCal bestand
Invoer AanwezighedenInvoer Dranken
Lenteklassieker  

De traditionele Lenteklassieker van maandag 22 april valt een week vroeger dan anders en is daardoor weer een echte Bloesemklassieker. Onze rit (130 km) brengt ons langs heerlijke Haspengouwse weggetjes door de boomgaarden. Enkele stops, een hapje onderweg en enkele frisse pinten achteraf staan ons te wachten. Afhankelijk van de opkomst rijden we in één of twee groepen. De mogelijkheid bestaat ook om stukken van de omloop af te snijden en dus minder te fietsen. Omgekeerd is er ook, zoals elk jaar, een marathonversie, een 203 km-rit voor zij die met de fiets naar het vertrekpunt in Zoutleeuw rijden, en achteraf ook terug rijden naar Leuven.
 
Concrete afspraken: ofwel vertrek om 9.30 u aan café De Hoeve, Steenweg 72 in Helen-Bos (Zoutleeuw), kruispunt Steenweg, Spoorwegstraat en Bosstraat (dus NIET - zoals vorig jaar - op de Markt in Zoutleeuw), ofwel om 8.00 u. aan TC De Mol. De vroege vertrekkers rijden 39 km via Hoegaarden en Eliksem naar Helen-Bos en keren 33 km terug naar Leuven via Ransberg en Kapellen. De ochtendrit van De Mol naar Helen-Bos wordt sowieso in één groep gereden.

Er is een middagstop voorzien, na 70 km, in Brasserie De Waterburcht in Millen. De club betaalt de drank. Ieder zorgt zelf voor zijn eten. Ofwel lunchpakket van thuis (er is een auto aan start en middagpauze), ofwel ter plaatse spaghetti (12 euro) of croque monsieur (8 euro). Aan het vertrekpunt in Helen-Bos nemen we de bestellingen op en geven we die door aan De Waterburcht.
 
Wie graag een rugzakje meegeeft kan dat doen. We rijden zonder volgwagen maar er is wel een wagen (dank u, familie Wils) die om 8.00 u. vertrekt aan De Mol, daarna aanwezig zal zijn in Helen-Bos, Millen, opnieuw Helen-Bos en opnieuw De Mol. Eventuele droge kleding en/of eigen lunchpakket of extra bevoorrading kan dus meegegeven worden.

De volledige uitdaging

203.1 km, n/a


Of de genietersroute vanuit Helen-Bos, iets korter, iets minder bergop maar des te meer genieten

111.2 km, n/a

Reacties  

#1 Jansseune Bart 17-04-2019 19:43
Post gerust hier een berichtje als je plaats zoekt om tot in Helen-Bos te geraken of als je extra plaats hebt in je wagen.

We nodigen alle leden uit om hun opmerkingen of vragen naar bestuur of andere leden achter te laten, maar gelieve eerst in te loggen om je commentaar achter te laten.